Alarmist lobbyn

Klimatrörelsen visar alla tecken på ett osunt beteende som känns igen från sekter, ända skillnaden är storleken på sekten, pengarna och makten, klimatlobbyn som underblåser rörelsen med hjälp av rädsla har miljarder $käl att fortsätta sitt mycket lukrativa arbete ur ett ekonomiskt perspektiv, miljöeffekten kan ifrågasättas.

Det sägs att alla forskare står enade med den globala klimatrörelsen, men gör de verkligen det? Alltså forskare inom rätt område som besitter den kompetensen det handlar om? Att de är överens om att jorden just nu är påverkade av en växthuseffekt är inte samma sak som att de står enade bakom Al Gore eller Greta Thunbergs undergångsscenario och deras förslag på åtgärder. Längst ned i denna post finns en länk till en forskare som beskriver ungefär var forskare står i denna fråga, vilket är mycket intressantare än vad politiker, journalister och miljölobbyn vill få oss att tro.

I Sverige är det tack vare Miljöpartiet extra tydligt, när världens främsta klimatexperter hävdar att vi måste bevara och till och med bygga ut kärnkraften för att rädda planeten säger Miljöpartiet tvärtom och jag är jättetacksam för det, det gör det enkelt för mig att få andra att förstå att deras engagemang handlar om något helt annat, enligt mig handlar det om primitiva känslor av skuld och dåligt samvete, vi är ”rika” därför delar vi en kollektiv skuld för allt ont som sker i världen, vi skall späka oss själva till sömns oavsett vilken effekt det egentligen har på jordens klimat.

Ta ett så idiotiskt påhitt som ”klimatkompensera”… jag klimatkompenserar alltså när jag köper min hamburgare på Max eller flyger till Thailand, jag ”gör” något gott för miljön(skratt) kanske borde vi också slaverikompensera, så att vi kan befria vårt dåliga samvete över våra förfäders illdåd? (googla ”Sverige Saint-Barthélemy”)

Med klimatfrågan som vapen kan ett batteri av nya häftiga skatter införas, gamla skatter kan höjas för ingen kan ifrågasätta den goda intentionen i att Sverige skall rädda planeten det är lockande för Socialdemokraterna, det finns även tankar om att avskaffa demokratin till fördel för en diktator (Eco-fascism) i samma anda vill man gärna kontrollera vad som uttrycks i media, på samma sätt som man brunsmetade alla som inte ställer upp på Annie Lööfs föreställning om att vi kan ta emot 30 miljoner flyktingar är penseln lika bred när det handlar om vilka som är ”klimatförnekare” det har i vänsterliberal media blivit ungefär detsamma som att vara fascist.

Vad anser forskarna: https://www.youtube.com/watch?v=OwqIy8Ikv-c
Läget i Sverige: https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Miljo/Utslapp-internationellt/Koldioxid-per-capita/

Annonser

3 reaktioner på ”Alarmist lobbyn

 1. Med nuvarande prissättningsmodell för el (”spotpris”) dödar intermittent el (dvs vindkraft, Sverige pysslar inte med solel) marknaden för främst kärnkraft.

  Sverige använder inte fossilt bränsle för el direkt, möjligen indirekt som brunkolsel importerad från miljöföredömet tyskland.

  När vinden blåser mkt (samma med solen utomlands) går elpriset ner så kärnkraften blir olönsam. Kärnkraft är inte lika lämpat som vattenkraft att producera el ibland.

  Och spikarna är svårt för elnätet att hantera.

  Känns inte omöjligt att sol och vind kommer döda kärnkraften globalt, och naturgas eller möjligen kol tar hand om regleringen. Så länge vi har gas kvar.

 2. Jag är absolut inte en vän av kärnkraft men kärnkraftens ”styrka” ligger väl i att den finns där på natten när det är -20 grader, mörkt och vindstilla?

 3. Under såna omständigheter är kärnkraft bra, OM den finns.

  Förr: Sverige hade ETT elnät som försörjdes ca 50/50 kärnkraft som tuffade på året om, vattenkraft som tog hand om att följa behovet.

  Sen: Sverige bygger en betydande mängd vindkraft som gör att kärnkraften får elda för kråkorna av och till (när vind+kärnkraft > behovet)

  Forsmark är en dyr leksak att bara ta fram vindstilla vinterdagar.

  Börjar du försöka följa belastningen med kärnkraften så kommer man tränga undan vattenkraften, kanske orsaka överfyllda vattenmagasin som sen får dessa tömmas bort.

  En makthavare som är långsiktig (jag hör ju hur dumt det låter, haha) skulle förstå detta och betala aktörer, t.ex kärnkraftverk, bara för att finnas standby (obs! detta är då en kostnad direkt avhängig vindkraften men kommer föras till kraftslaget som är standby).

  Men nu så har vi inte längre ETT elnät.

  Jag tror makthavare kommer tänka det är billigare att importera el vid behov än betala nån för att stå standby.

  Min tro är att hela Europa kommer skära i kärnkraften (åtminstone relativt) och importera från nånstans vid behov. Om det finns någonstans med överskott, det ÄR ibland vindstilla och molnigt över en hel kontinent i veckor.

  Dessutom gillar inte folk härdsmältor och kärnkraftverk är väldigt DYRA att bygga, kräver statliga subventioner kanske redan 10 år innan de producerar nån el. Detta i en tid västvärldens regeringar är bankrutt över hela brädet, men förstås har mer pengar än nånsin förr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s